Hála, köszönet, boldogság és alázat.

Ezek az érzelmek dübörögtem bennem tegnap este, amikor kimondták a nevem, és elnyertem az „ÉV ÉLETMÓD TANÁCSADÓJA” díjat a Just Clear rendezvényén.

A nevem hallatán és a díjért való „tipegésem” közben eszméltem rá arra, hogy tulajdonképpen az életem díjazzák.

Tudom, hogy ez így furán hangzik, de tényleg így van. Ebben a díjban az egész eddigi életem, a rengeteg munkám, fejlődésem, tapasztalatom, tudásom benne van.

Gyerekkorom óta sportolok. A szüleim ehhez az egyhez ragaszkodtak, és milyen jól tették, hogy valamit mindig sportoljak.

Évekig kosárlabdáztam, majd amikor a térdem tönkre ment 14 évesen!, váltanom kellett. Persze mára már pontosan tudom, hogy miért történhetett ez. Erőnléti edzőként látom, hogy amit akkor kudarcként éltem meg, az egyáltalán nem az én hibám volt. De erről majd később fogok még írni.

Átmentem a fitnesz világába, versenyszerűen el kezdtem a testépítést is, de hamar beláttam, hogy a külsőségek világa nem nekem való.

Egyszerűen éreztem, hogy nem jó sem a testemnek, sem a lelkemnek az a fajta edzés és étkezés.

Így aztán tovább léptem.

Nagyon sokat tanultam, és kerestem, mi az, ami valóban jó a testnek. Mindig is tudtam, hogy a táplálék központi kérdés az emberi életében. Követtem, követem a legújabb kutatásokat, hogy lássam, mi, miért van, mi, hogyan változott az évtizedek alatt, hogyan lehet, hogy ami régen azt hittük jó, az mára már bebizonyosodott, hogy mégsem az.

Sorban végeztem az iskolákat, folyamatosan tanultam, diplomáztam, diplomázok még a mai napig, hogy igazán értsem a test jó működését.

A szüleim mindenben támogattak. Mindig. Sosem vonták kétségbe a döntéseim, sosem kérdőjelezték meg az irányt, amerre tartok.

Támogattak, biztattak, mellettem voltak, és hagytak mindig lépdelni az utamon.

És közben szépen lassan nagyon sok személyes tapasztalás, a saját betegségem, személyes tanácsadás, csodálatos emberek sikerei vittek előre, és előre, hogy igen, ez a jó út.

Hogy a hitem, a hitvallásom helyén való és igaz, és tényleg segít.

Bebizonyosodott, hogy az egészséges életmód létezik, és bárki, bármikor ráléphet a valóban egészséges élet útjára.

Mindig is azt vallottam, hogy az egészséges élet mindenkinek mást jelent. Hiszen mindannyian mást hozunk, máshogy vagyunk felépítve, máshogy működnek bizonyos folyamatok bennünk.

Ezért nem jelenthetem ki azt, hogy ez vagy az biztosan jó mindenkinek, hiszen nem tudhatjuk.

Csak azt jelenthetem, jelenthetjük ki, hogy az életmódváltás, az egészséges életre való törekvés mindenkinek a kezében van, és apró, pici lépéssekkel kezdődik.

Azt mondhatom el, és jelenthetem ki, hogy ezek az apró lépések egy életen át tartó folyamat részei, melyek egyre közelebb és közelebb visznek ahhoz, hogy még jobb emberekké váljunk.

Ez az én hitem, ez az én munkám alapja, ezt mutatom meg és bizonyítom be minden egyes nap az óráimon, a tanácsadásaimon.

Ez alapján válogatom össze a termékeket a boltjainkba, ezért járom be a világot az újabb és újabb legjobb termékekért.

Ezért tanulok folyamatosan, és dolgozom mindennap.

Hiszem azt, hogy mindenki jobbá tud válni, és mindenki meg tudja tenni az apró lépéseit.

Ezt jelenti nekem a díj.

Óriási megtiszteltetés, és visszaigazolás, hatalmas boldogság, hogy engem választottak az év életmód tanácsadójának.

Azt bizonyítja nekem, hogy szükség van a munkámra, és hogy jó helyen vagyok, és igen, jól csinálom.

Nagyon hálás vagyok a szüleimnek, és a társamnak, hogy támogatnak, velem vannak, kísérnek az úton egyre tovább és tovább.

Köszönöm mindenkinek a díjat, aki egy kicsit is hozzátett ahhoz, hogy az legyek, aki vagyok!

Tetszett? Oszd meg!