Ki ne szeretné az isteni illatú mézeskalácsot? Most egy olyan organikus receptet hoztam Nektek, ami azonnal fogyasztható, nem kell heteket várni, míg ehető állapotba kerül.
Lássuk a receptet!

Hozzávalók:

½ bögre organikus kókuszolaj

½ bögre + 2 kanál Karin Lang Agave Karamel szirup

¼ kiskanál organikus vanília kivonat

½ bögre organikus kókuszvirág cukor

2 db organikus tojásfehérje

¾ bögre organikus teljeskiőrlésű liszt vagy hajdinaliszt

½ kiskanál tengeri só

½ kiskanál szódabikarbóna

1 kiskanál organikus őrölt gyömbér

½ kiskanál organikus őrölt fahéj

½  kiskanál organikus őrölt szegfűszeg

½ kiskanál organikus őrölt bors

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat a cukor kivételével összekeverjük, és félretesszük. Robotgéppel simára dolgozzuk a melaszt a kókuszolajjal, a kókuszvirág cukorral és vanília kivonattal, ezután hozzáadjuk a tojásfehérjét is, alaposan elkeverjük. Összeforgatjuk, jól elkeverjük a száraz hozzávalókkal is.

Tegyük a masszát 30 percre a hűtőbe, így kicsit könnyebb lesz vele dolgozni. Kapcsoljuk be a sütőt és melegítsük elő 180 fokra. A fél óra elteltével a masszát kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és a figurákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, 9 percig sütjük. Fontos, hogy tovább ne süssük, különben megkeményedik.

Dekorálhatjuk habbal, gyöngyökkel, magokkal, csak a képzeletünk szab határt.

Ebből a mennyiségből körülbelül 18-20 db figura jön ki, attól függően, mekkorákat készítesz és milyen vastag a tészta.

Mentességek: tejmentes, hajdinaliszttel búza es gluténmentes, mogyorómentes

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Szeretettel,
Kelly

Tetszett? Oszd meg!