Kíváncsi lennék egy közvéleménykutatásra azzal kapcsolatban, hogy ki az, aki nem szereti a gumicukrot? Létezik egyáltalán?

Gyerekkorunkban gyakran kaptunk jutalomként, ajándékként, vagy csak egy kis nasiként gumicukrot. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van egy története a kedvencéről!

Én is imádtam gyerekkoromban, ám felnőttként, főleg sportolóként már nem lehetett csak úgy, minden következmény nélkül elfogyasztani egy csomaggal, hiszen a kilogrammokkal folytatott örökös harc az életünk részévé vált. Márpedig a gumicukorban igen nagy mennyiségű cukor található, és ha még csak az lenne benne… Általában nagy mennyiségben tartalmaz állati eredetű zselatint, mesterséges színezékeket, aromákat és tartósítószert is.

Mit tehettem volna, szépen elbúcsúztam hát a gumicukor fogyasztásától, mert túl egészségtelennek tartottam. Hazudnék, ha azt mondanám, nem hiányzott, ennek ellenére nem ettem körülbelül 15 évig.

 

Már javában a reform és allergénmentes táplálkozási irányzatot követtem, amikor Ausztriában, Bécsben töltöttem pár napot, és szükségem volt valamilyen harapnivalóra a főétkezéseim között. Bementem egy drogériába, ahol először találkoztam a BioBon bio minősítésű gumicukraival. Rendkívül széles volt a választék: joghurtos, savanyú, vegyes gyümölcsös, sőt, találtam vegán verziót is, mely növényi eredetű zselatinnal készült. A csomagoláson feltüntetett piktogramok jelezték, hogy bio gyümölcskivonattal ízesítik, finomítatlan, nyers, bio répacukorral édesítik, ezen kívül pedig tartósítószer- és mesterséges adalékanyagmentes. Azonnal felvásároltam a teljes készletet, és utána akárhányszor Bécsben jártam, hasonlóképpen cselekedtem, hiszen nagyon ízlett, nagyon megszerettem ezt a finomságot!

Ennek már négy éve, két évvel ezelőtt pedig úgy döntöttünk a társammal, hogy a KELLYS Hungary egészségtudatos termékei között is szívesen látnánk a BioBon cukorkáit, hogy mostantól senkinek ne kelljen lemondania a gumicukorról.

Tény, hogy nem egy diétás édességről van szó, hiszen a benne lévő répacukor nem nullakalóriás, ám a bio összetevők lehetővé teszik számunkra, hogy ha egy kis édes bűnözésre vágyunk, akkor azt a legtisztább finomsággal tegyük. Fogyasszuk hát mértékkel, legyünk következetesek és tudatosak a BioBon gumicukrokkal kapcsolatban is!

BioBon bio gumicukrok története, a bécsi édességtradició 1870 óta

Minden egy Isidor Egger nevű üzletemberrel kezdődött, aki Nussdorfban, Bécsben egy cukrászati és csokikészítő vállalatot alapított. Halálát követően az özvegye bővítve a vállalkozást létrehozta az A. Egger’s Sohn nevű céget, kifejezetten cukrászati és diabetikus különlegességekre, valamint gyógyszerészeti termékekre specializálódva.

1907-ben a tradicionálisan bécsi vállalat elnyerte a császári és királyi udvari szállító címet. 25 évvel később a cukrászati és gyógyszerészeti termékek gyártása külön válik.

Több mint 100 év tradíció és szakmai tapasztalat után, 1997-ben a gyár egy igazi mérföldkőhöz ér. Megjelennek a bio készítmények és ezzel párhuzamosan megszületik a BioBon márkanév.

Az igazi áttörést 2007-ben a PEZ International AG-től átvett modell bevezetése jelenti, mely már kifejezetten a gyümölcsös gumicukrokra, gyógynövényes, köhögés elleni és bio cukorkákra lett kifejlesztve. Mindez lehetővé tette a termékpaletta bővítését.

Egger cége ma már nem csak vezető hazai és nemzetközi láncokat, de új piaci szereplőket is ellát kiváló minőségű termékeivel a folytonosan növekvő bio szegmensben. Szállítóik esetében szintén fontos, hogy a legmagasabb minőséget képviseljék, melynek bizonyítéka a megfelelőségi tanúsítvány, mely egyben a hosszú távú partnerkapcsolat záloga.

A fő fókusz jelenleg a bio gyümölcsös gumicukrok és az ínycsiklandó töltött cukrok gyártásán van. A BioBon márkanév alatt készülő különlegességek mindegyike osztrák bio répacukrot tartalmaz.

A vállalat számára fontos a fenntarthatóság, ezért receptúráikban méltányos kereskedelemből származó cukrokat és organikus finomítatlan nádcukrot is használnak.

A BioBon termékeit a legmagasabb minőség jellemzi, mely mögött több évtizedes tradíció és szakmai tapasztalat áll. Innovatív termékeik a legújabb trendekre és a kreatív ötletekre építenek, melyekben fontos szerep jut a vásárlók igényeinek előtérbe helyezése.

Mindezek tudatában bátran ajánlom mindenkinek kedvenc íze formája szerint, ezeket a különleges édességcsodákat a nap bármelyik szakaszában.

De persze csak mértékkel.

 

Szeretettel,

Kelly

 

 

Tetszett? Oszd meg!