Tekintettel arra, hogy ez a kalács tele van teljes értékű fehérjékkel, esszenciális zsírsavakkal, rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, sokkal több, mint egy édesség. Köszönhetően a tiszta és természetes összetevőknek, egy klasszikus desszert formájában rengeteg értékes tápanyaghoz juthatunk. Sőt, ezzel a banános-kókuszos kaláccsal még a látogatókat is megörvendeztethetjük!

Hozzávalók és elkészítés:

Tészta:

1 csésze friss vagy aszalt, áztatott bio datolya

½ csésze bio kókuszreszelék

½ csésze őrölt bio lenmag

½ csésze bio kendermagfehérje

½ csésze bio napraforgómag

1 ek. reszelt, friss bio gyömbér

1 tk. bio citrom leve

Krém:

2 bio banán

1 bio körte

½ csésze bio kókuszreszelék

½ csésze bio makadámdió

¼ csésze bio kendermagfehérje

¼ csésze bio napraforgómag

1 ek. reszelt, friss bio gyömbér

½ tk. tengeri vagy himalájai só

Díszítés:

½ csésze bio makadámdió

¼ csésze bio napraforgómag

¼ tk. bio fahéj

Készítsd el a tésztát – minden hozzávalót keverj össze botmixerrel, míg lágy, homogén masszát nem kapsz. Tedd sütőformába, nyomkodd bele. Ezután a krém hozzávalóit is keverd össze, majd kend a tésztára. Aprítsd fel a makadámdiót, majd szórd a sütemény tetejére. Hűtőben hagyd megdermedni, kb. 60 percig és kész is.

Jó étvágyat!

Szeretettel,
Kelly

Tetszett? Oszd meg!