Szaunázni nyáron? Bizony!

Te is azok közé tartozol, akik azt gondolják, szaunázni csak télen jó, és teljesen felesleges nyáron, mikor amúgy is sokat izzadunk? Nos, ha igen, akkor jobb, ha te is tudod: csak egy tévhit, hogy szaunázni nyáron nem érdemes.

Egészségesen nyáron is – ezekre figyelj a meleg évszakban

Végre, végre itt a nyár! Végre elővehetjük a szellős, nyári ruhákat, a porosodó bikiniket, süttethetjük magunk a napon és rengeteg szabadtéri programot csinálhatunk. Azonban nem árt odafigyelni arra, hogy mindent csak mértékkel és odafigyeléssel tegyünk, hiszen pillanatok alatt történhetnek nem várt következmények: egy kis leégés, napszúrás, gyomorrontás, fertőzés…

A kimerültség jelei

Az az őrült hullámvasút, amit úgy hívunk, élet, néha nagyon fárasztó. Hol a magasságokban járunk, hol a mélybe zuhanunk. Ez a kiszámíthatatlanság, őrült rohanás és gyorsaság bizony nagyban befolyásolja az ember fizikai és mentális állapotát.

Segítség, frontérzékeny vagyok!

Édes lányom, változik az idő, érzem a csontjaimban – mondta a nagyanyám, és talán nem is beszélt akkor olyan nagy butaságot.
Egyes időjárási jelenségek, mint például a viharok, az eső, és a frontok is, befolyásolják a testünket, és egyesek érzékenyebbek ezekre a hatásokra, mint mások.

Az alvás fontossága

Manapság, mikor az egész világ hihetetlen tempóra gyorsult, és egy napba sokszor nem is 24, inkább 48 órányi teendőt zsúfolunk, hajlamosak vagyunk az alvásra úgy gondolni, mint felesleges időpazarlásra, amikor az elme és a test leáll és semmi fontos dolog nem történik. Sokan emiatt minimális pihenést iktatnak be, pedig ezzel hatalmas hibát követnek el.

Gyümölcs smoothie-k az egészség szolgálatában

Nagyon sokféle nézet van arra, hogy mit, mikor, hányszor és hogyan együnk. Mivel mindenki máshogy működik, mást bír és szeret a szervezete, általában az a jó, ha mindenki egyéni étrendet követ. Azonban, aki szereti, és eheti is a gyümölcsöt, és a táplálkozási elveibe is beleillik, azoknak szívből ajánljuk, hogy igenis fogyasszon gyümölcsöt.

10+1 érvünk is van a vízfogyasztás mellett

A hidratált állapot fenntartása döntő fontosságú az egészségünk szempontjából, ám, bár mindenki tudja, hogy inni fontos, valamiért sokan ezt mégsem teszik meg.
Pedig ha nem iszunk eleget, kiszáradhatunk.

Ahhoz, hogy a testünk megfelelően működjön, a szervezetünknek vízre van szüksége, például mert:

Hajrá édesanyák!

Nagyon sok kérdést kapok anyukáktól, hogy gyermekek mellett hogyan lehet el kezdeni az életmódváltást?! Sokszor nem is az étkezéssel van a gond, mert azt kisgyermek mellett nagyon ügyesen megoldják a gyakorlatban az édesanyák, hanem a mozgás jelent kihívást. Persze tudom, hogy azért az sem egyszerű, amikor az anya változtatni szeretne az étrendjén, de ott van egy maradék kifli csücsök, vagy fél túrós bukta, amit mégsem szeretne kidobni.

Gyors házi humusz

Talán nem árulok el nagy titkot, hogy nagy kedvencem a humusz. Egyrészt azért, mert bármerre is járok, biztosan hamar találok olyan éttermet, vagy kebabost, ahol van humusz, hiszen ez tutira minden mentes, így biztosan nem halok éhen. Másrészt még nekem is egyszerű...

Csak a Mentes Tavaszi Vásár

Hétvégén lezajlott a II. Csak a Mentes Tavaszi Vására. Magyarország legnagyobb mentes és egészségtudatos rendezvénye ez, ahol a mentes világ legjava bemutaja a legújabb glutén-, cukor-, laktózmentes, vegán, valamint a bio és natúr termékeket. Minden kiállító valamilyen mentességet képvisel (glutén-, laktóz,- cukormentes, paleo, vegán). Természetesen mi is kint voltunk a sok-sok fantasztikus termékünkkel.

Téged mi motivál?

Munkám során többek között azon dolgozok, hogy segítsek megtalálni az ügyfeleimnek, vásárlóimnak azt az utat, amin biztonsággal, teljes szívvel és őszintén járhat, haladhat előre.

Antioxidánsok egész évben

Sok helyen találkozhatunk azzal, hogy az antioxidánsok mennyire fontosak a szervezetünk számára. Az antioxidánsok (melynek jelentése oxidációgátló anyagok) megkötik és el is távolítják a testből a szabad gyököket. A szabad gyökök azok a nagyon „gonosz elemek”, melyek komoly betegségek kialakulásában játszanak közre. Ilyenek a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedések.

Csak akkor lehetsz egészséges, ha mozogsz!

A mozgás fontosságáról azt hiszem mindenki hallott, mindenki tudja, hogy nélkülözhetetlen.
Ha csak arra gondolunk, hogy minden mozog folyamatosan, és minket is a belső mozgások tartanak életben, akkor máris rájövünk, hogy mennyire létszükség a mozgás.

Mozgásra vagyunk teremtve.

Cukor vagy nem cukor?

Nagyon sok életmódváltó ember legelső kérdése az, hogy akkor most mi legyen a cukorral.
Erre mindig ugyanazt tudom mondani, amit a többi kollégám is.
A cukorra valójában szüksége van a szervezetünknek, mert az agyunk és az izomzatunk nagy cukorfelhasználó.

Én személy szerint nem vagyok cukor ellenes, inkább arra figyelek, hogy természetes eredetű cukrokat fogyasszak a finomított cukrok helyett. A másik fontos dolog a cukorral kapcsolatban a mértéktartás. Nem mindegy, hogy mikor, mennyit és milyen fajta cukrokat fogyasztunk.

Hogyan éljük túl a téli fáradtságot?

Borús, hideg, szürke hétköznapokon sokszor az embernek még az ágyból sincs kedve kikelni, nemhogy munkába és emberek közé menni. Nem véletlen, hiszen ilyenkor, télen, tél végén, egyszerűen a szervezetünk el kezd kimerülni. Mindenféle értelemben.

A 2019-es Vivaness Biofach kiállítás

Már 4. éve látogatom Európa egyik legnagyobb bio kiállítását, aminek minden évben Németország ad otthont, pontosabban Nürnberg városában rendezik meg.

Hogyan legyél fitt menyasszony?

A tél vége, a tavasz közeledése sok pár életében azt jelenti, hogy teljes gőzzel készülődnek az esküvőre. A helyszín, a szolgáltatók, a menüsor és a dekoráció kitalálása, leszervezése után, általában 3-6 hónappal az esküvő előtt jut el oda a menyasszony, hogy élete legszebb napján a legjobban akar majd kinézni.

Életmódváltás Senior korban? Igen, lehetséges!

Fantasztikus közönség előtt tartottam előadást nem régiben.
A Csak A Mentes szervezésében „Funkcionális élet a Senior korban” c. előadást tartottam meg.
Az előadás interakítv volt, nagyon jót beszélgettünk és remek kérdéseket is kaptam a hallgatóságtól.

A díj, ami maga az életem

Hála, köszönet, boldogság és alázat.
Ezek az érzelmek dübörögtem bennem tegnap este, amikor kimondták a nevem, és elnyertem az „ÉV ÉLETMÓD TANÁCSADÓJA” díjat a Just Clear rendezvényén.

Vegán – predán szerelem

Amióta csak vegán lettem, ami nekem is egy hosszú folyamat volt, nem pedig egy pillanat műve, folyamatosan kihívások elé állít az élet és teszteli a valódi vegán hitemet, ami szerint én teljesen erőszakmentesen élek. Az én vegán hitvallásom az, hogy senkit sem kapacitálok arra, hogy legyen vegán vagy hogy csináljon valamit úgy, ahogyan én szoktam, hiszen nem ez a feladatom.

Az örök kedvencünk

Kíváncsi lennék egy közvéleménykutatásra azzal kapcsolatban, hogy ki az, aki nem szereti a gumicukrot? Létezik egyáltalán?

Csak a Mentes Partnertalálkozó

Előző hétvégén Csak a Mentes csapatával és szakmai partnereivel részt vettünk az első megrendezésre kerülő Csak a Mentes Partnertalálkozón. Mosolyogva tekintettünk vissza az elmúlt évekre, miket éltünk meg együtt és hogyan valósítottuk meg magunkat lépésről lépésre....

A kókuszos csoda

Az utóbbi időben a kókusz nagy népszerűségnek örvend a szuper élelmiszerek között, és az egészséges életmód hívei is úgy tekintenek már rá, mind kedvenc csemegéjükre. Ugyan a hagyományos élelmezéstudományban évekig azzal volt befeketítve, hogy magas a telített zsírsavtartalma, manapság inkább sokoldalú felhasználása és kiváló íze miatt nyerte el jogos helyét a szuper élelmiszerek között. A modern tudományos kutatások bebizonyították, hogy a kókusznak közvetlen hatásai vannak az emberi egészségre.

A világ legkedveltebb édessége

Mire gondolunk, amikor azt a szót halljuk, hogy kakaó? Keserű kakaóbab, finom por, melyből illatos, meleg italt készít, vagy könnyed, a nyelven szétolvadó csokoládé? A kakaót számos formájában szerethetjük. És biztos örömet okoz a hír, hogy ez az ínyencség egészséges is!

Hogyan készítsünk otthon bio fürdőbombát?

A hétvégét ebben az időszakban is sokféle tevékenységgel használhatjuk ki. A nagy hidegben kinek ne esne jól egy forró kényeztető fürdő? 
Kipihenve a fáradalmas hetet egy forró bio fürdővel töltsük, amibe saját kezűleg is készíthetünk luxus minőségű fürdőgolyót.  

Ajakápolás még télen is

Hajlamosak vagyunk megfelejtkezni ebben a hidegben az ajkaink ápolásáról, ami megkívánja a helyes törődést annak érdekében, hogy szép puha maradjon. Az ajakbalzsam a téli hónapokban a nélkülözhetetlen felszerelésünk részét képezi.  A fagy, a jeges szél és a hó nagyon igénybe veszik az ajkak érzékeny bőrét. Ő pedig nem tudja magát megvédeni. Azelőtt, hogy bemennénk a boltba és megvesszük az első ajakbalzsamot, amit találunk, inkább gondolkodjunk el kicsit miből is tevődik össze az a vásárolt termék? Sajnos, a hagyományos márkák többsége igyekszik spórolni, így az összetevők között főleg ásványi olajakat, kőolaj-származékokat, veszélyes szintetikus anyagokat, szilikont, műanyag illatokat és ízeket találunk. Pedig természetes alapanyagokból nagyon egyszerűen készíthetünk ajakbalzsamot! Akár még mi is elkészíthetjük saját ajakápolónkat otthon. 

Az év utolsó hetében sem unatkoztam

Az év utolsó hetében sem unatkoztam... Aranyvasárnap még részt vettem a Jótékonysági Csak a Mentes Főzésen, ahol Csak a Mentes csapatával és szakmai partnereinkkel közösen készítettünk vegán bőséglevest és cukormentes forralt bort. Ezen az eseményen minden adag...

A tél öröme

  A téli időszakról mindenkinek mást juttat az eszébe. Én gyakran gondolok arra, hogy az ünnepek alatt milyen jó lesz összejönni a családdal, találkozni a rég nem látott rokonokkal. Szeretem a hajnali zúzmarát, a reggeli csípős levegő is mindig felfrissít, hazaérve...

10 ok, hogy minden nap igyál egy csésze Numi teát

Bár a hűvös téli napokon különösebben nem kell magyarázat egy csésze finom, forró tea mellé, teázni évszaktól függetlenül az év minden napján érdemes. Rengeteg kutatás bizonyítja, hogy a tea egészséges, alkalmas a napi folyadékszükséglet pótlására és emellett még számtalan érv szól mellette.

Ez Zsír!

Az Ez zsír! magazinnál jártunk egy nagyon jó kis beszélgetésben volt részünk, a vegánságról és az ünnepi hagyományokról. Érdekes volt beszélgetni arról, ki-hogyan kerüli el a kilók gyarapodását, szó volt a vegán ételekről az ünnepek alatt, és az edzésszokásokról is...

Csak a Mentes Karácsonyi Vásár – 2018.12.8-9.

Természetesen idén is ott leszünk a Csak a Mentes Karácsonyi Vásáron, gyertek Ti is, és kóstoljátok meg a Kellys Shop isteni finomságait! Mindkét napon tartok előadást, szombaton az életmódváltás lépéseivel kapcsolatos tanácsaimat hallhatjátok, vasárnap pedig az...

Pikáns vegán pörkölt

Egy klasszikus magyar étel, vegán köntösben. Nézzük, hogyan készül a húsmentes pörkölt!

Fitbalance 2018

Idén ősszel is kint voltunk a Fitbalance-on, Közép-Európa legnagyobb fitness és életmód rendezvényén

Fat Burning Max csomag

Ebben a programban arra törekszünk, hogy a fogyás mérhető és nagyon látványos legyen.

Core Training csomag

Az edzéseink alatt a törzsizmok megerősítésére fókuszálunk. Ha testünk legfőbb központja és alapillére stabil, az életünk is stabil lesz!

Banános-kókuszos tekercs

Köszönhetően a tiszta és természetes összetevőknek, egy klasszikus desszert formájában rengeteg értékes tápanyaghoz juthatunk.

Nyers majonéz és mustár

Egy nagyon egyszerű receptet hoztam Nektek nyers mustárra és majonézre, elronthatatlan és nagyon finom. Olvass tovább!

Karácsonyi saláta avokádóval

Ez a saláta nagyon egyszerű, de mégis rendkívül tápláló a sokféle vitaminnak, és az avokádóban található egészséges zsíroknak köszönhetően.

Adventi mézeskalács

Ki ne szeretné az isteni illatú mézeskalácsot? Most egy olyan organikus receptet hoztam Nektek, ami azonnal fogyasztható, nem kell heteket várni, míg ehető állapotba kerül.

A sport az életem – az életem a sport

Az edzéssel és a rendszeres mozgással kapcsolatban az emberek legtöbbször a kalóriák elégétesére gondolnak, mint fő cél. Edzek, hogy fogyjak, edzek, hogy minél több kalóriát elégessek. Ezek is érvek természetesen, de vajon mit adhat nekünk a sport, a mozgás még ezen...

5 perces sminksuli – Arctisztítás

Gyakran kérdezik tőlem, hogy a heti több edzés mellett hogyan tudok sminkelni, milyen sminkeszközöket és mi alapján választok. Ezúttal a személyes tapasztalataimat mesélem el neked, talán tudsz ötletet meríteni a példámból. Fitness edzőként és tudatos nőként az...

Bébiétel egészségesen? Igen, ez a Good Gout!

Évek óta a biobébiételek a legnépszerűbb termékek a Naurel webáruházban, ezért nem is gondolkodtunk sokat, amikor először találkoztunk a Good Gout organikus bébiételekkel. Azonnal tudtuk, hogy ezeket a finom, garantáltan biztonságos finomságokat is szeretni fogjátok,...

Szuperlevelek a kozmetikumokban

Az ATTITUDE márka termékei a Naurel indulása óta elérhetők, és bár eddig tisztítószerekként találkozhattunk velük, ezúttal ez új arcukat mutatják meg: kozmetikumként is bemutatkoznak. Nem is akárhogyan. A szuperlevelekkel készült termékeik igazi kuriózumnak...

Így válassz természetes deót!

Az izzadás teljesen természetes folyamat, meleg hőmérséklet vagy testmozgás hatására reagál így a szervezet és igyekszik visszaállítani a test normális hőjét. A friss izzadság színtelen, szagtalan. A bőrön jelenlévő baktériumok melléktermékeként ugyanakkor szagossá...

Nem baj, ha nassol a gyerek, csak…

… az nem mindegy, hogy mit eszik. Nincs olyan kisgyerek, aki ne szeretné az édes ízeket. Hiszen szó szerint az anyatejjel szívjuk magunkba az édes ízvilág szeretetét. Az első gyümölcsök és zöldségek is édeskések, így hát nem is csoda, hogyha a kicsi később is szívesen...

Minden, amit a teaszirupokról tudnod kell

Van előnye annak is, hogy beköszöntött a hideg őszi, kora téli idő: újra lehet teázni. Viszont nem mindig van idő és lehetőség valódi szeánszként teázni, teavizet forralni, teafüvet méricskélni, 5-10 percet várni, amíg az aromák kiáznak a teafűből. Sokszor van, hogy...

Fitbalance 2018 – Sajtótájékoztató

Fitbalance Sajtótájékoztatón jártunk tegnap, mert mi már készülünk a november 25-i Fitbalance rendezvényre, amin a KELLYS HUNGARY healthy food & drinks termékei és a Naurel organikus eredetű kozmetikumai és sminkjei is kipróbálhatóak lesznek❣️🍃💚🤸‍♂️🏆 Részt vehettek...

Free Food Expo 2018

Nagy megtiszteltetés volt a Free Food Expo-n teltházas előadást tartani, és talán még jobb érzés volt, hogy utána ennyien szerettetek volna beszélni velem!