Hétvégén lezajlott a II. Csak a Mentes Tavaszi Vására.  Magyarország legnagyobb mentes és egészségtudatos rendezvénye ez, ahol a mentes világ legjava bemutaja a legújabb glutén-, cukor-, laktózmentes, vegán, valamint a bio és natúr termékeket. Minden kiállító valamilyen mentességet képvisel (glutén-, laktóz,- cukormentes, paleo, vegán).
Természetesen mi is kint voltunk a sok-sok fantasztikus termékünkkel.

 

Nagyon nagy élmény volt ismét közvetlenül beszélgetnünk a vásárlóinkkal, és találkozni azokkal, akik valamiben változtatni szeretnének.

Az egész rendezvényen végig voltak workshopok, előadások, így a kilátogatók nemcsak a mentes termékekben kaptak rengeteg információt, hanem nagyon sok új tudással is gazdagodhattak különböző területeken!

Volt szó Húsvéti fogásokról, voltak sütés-főzés workshopok, ahol mentes édességek és sós sütemények készültek. De helyet kapott az előadások között a tavaszi méregtelenítés, egy könyvbemutató, és még számos nagyon jó téma is.

A két napos eseményen én kétszer is tartottam előadást.

Szombaton a mozgásé volt a főszerep. Mozgás a szabadban címmel beszéltem arról, hogyan kezdjünk neki a mozgásnak, és egyáltalán mi is a célunk a szabadban végzett mozgással?

Csak a szabadban szeretnénk lenni? Szeretnénk zsírt égetni? Vagy netán erősíteni szeretnénk? Ezekre az alapvető kérdésekre kerestem a válaszokat együtt a hallgatósággal. Nagyon jó kis beszélgetés alakult ki, és sokakat megleptem azzal a gondolatommal, hogy a futás helyett jobb, ha sétálással kezdjük a mozgást így tavasszal. Annyit megsúgok, hogy sem a totyogás, sem a rohanós séta nem jó, de erről később beszámolok! 🙂 Hiszen nem lenne elég az egész blogom felülete, annyira szeretem ezt a témát, sok a mondandóm ezzel kapcsolatosan.

Másnap, vasárnap délután, az alternatív élelmiszerekről beszélgettünk, mit, hogyan lehet kiváltani, és mivel. Rendbe tettem a fejekben az allergia, az intolerancia és a prevenció fogalmát is. Mivel én abban hiszek, hogy mindenki más, mindenkinek más a jó, így ez az előadásom is igen interaktív lett. Hiszem, hogy a személyes, egyénre szabott segítségnyújtás a leghatékonyabb, ezért jóval túl is léptem az előadásra szánt időkeretem, és igyekeztem minden kérdést megválaszolni.

Az egész rendezvény során volt mentes ételkostoló is, nagyon sok mindent megízlelhettek a vendégek.  Sőt! Még lángos evő verseny is zajlott!

A vásáron természetesen kiállítóként is részt vettünk. Nagyon sok kedves vásárló látogatott meg minket, aminek külön örülök, hiszen így újabb és újabb embereknek tudtunk a termékeinkkel megoldást találni a problémáikra. Megmutattunk számos olyan alternatív élelmiszert, amik az én nagy kedvenceim is, és egyszerűen, könnyedén beiktathatóak a hétköznapokba bárki számára. Természetesen legújabb termékeinket is bemutattuk, melyek szintén nagy sikernek örvendtek.

Nagyon köszönöm a Csak a Mentes csapatának ezt színvonalas szervezést! Rettentően feltöltött engem is ez a két nap. Hamarosan újra találkozunk egy újabb szuper rendezvényen.

 

 

Tetszett? Oszd meg!