Fürdőbombák a természetes fürdőhöz

A hétvégét ebben az időszakban is sokféle tevékenységgel használhatjuk ki. A nagy hidegben kinek ne esne jól egy forró kényeztető fürdő? 

Kipihenve a fáradalmas hetet egy forró bio fürdővel töltsük, amibe saját kezűleg is készíthetünk luxus minőségű fürdőgolyót.  

Készíts el otthon, könnyedén fürdőbombádat organikus módra.

Egy adag fürdőbombához az alábbiakra lesz szükségünk:

2 ek. szódabikarbóna

½ ek. borkő (vagy 2 ek. citromsav)

1 ek. kukoricakeményítő

1 ek. tengeri só

¼ tk. könnyű, jó minőségű bio olaj (a választás és az illat rajtunk múlik)

¾ tk. folyadék*

színezék – például pár csepp 100% bio cékla- vagy szőlőlé

Elkészítés: Minden száraz összetevőt tegyünk egy tálba, majd keverjük simára. Egy másik edényben keverjük össze a nedves összetevőket (olaj, víz, színezék).

* A folyadékról: Az otthon készülő receptek többsége vizet és egy kis illóolajat tartalmaz. A víz helyett használhatunk például zöld teát is. A kókuszos-vaníliás fürdősóhoz pedig egyenesen vanília- és kókuszkivonatot is adhatunk egyedüli folyadékként. A teák és a kivonatok illata nem olyan erőteljes, mint az illóolajoké, ez a döntésünkre van bízva.

A nedves és száraz összetevők vegyítése során a hozzávalók reakcióba lépnek, de folytassuk a keverést, míg a massza össze nem áll, és a színezék egyenletesen el nem oszlik. Lehet, hogy kicsit rögös marad, de az belefér. Ha több folyadékot teszünk bele, a citromsav habzani kezd, és egy robbanás előtti bombával találjuk szembe magunkat (figyeljünk erre!).

A keveréket tegyük formába, majd csomagoljuk be olyan szorosan, amennyire csak lehet. Hagyjuk legalább öt órán át szikkadni, majd vegyük ki a formából. Ezután száradjon még négy órát, mielőtt felhasználjuk. Ha ajándékként szeretnénk becsomagolni, hagyjuk további 1-2 napot száradni.

A fürdőgolyók összetevője és formája ránk van bízva, aminek csak az egyéni ízlésünk szabhat határt. Egy dolog mindig legyen fontos, a minőség!

Mi magunk készítettük, mi magunk választottuk ki az illatokat és az olajokat, és pontosan tudjuk, milyen minőségi bio összetevőket használtunk. Mi lehet ennél jobb?

Élvezzük hát a fürdőt, kapcsoljuk ki a gondolatainkat és relaxáljunk!

Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!

Szeretettel,

Kelly

Tetszett? Oszd meg!