A tél vége, a tavasz közeledése sok pár életében azt jelenti, hogy teljes gőzzel készülődnek az esküvőre. A helyszín, a szolgáltatók, a menüsor és a dekoráció kitalálása, leszervezése után, általában 3-6 hónappal az esküvő előtt jut el oda a menyasszony, hogy élete legszebb napján a legjobban akar majd kinézni.

Az esküvő, a lakodalom az ember életének egy nagyon fontos lépcsője, amire mindig szépen és boldogan szeretnénk visszaemlékezni, és ezért mindenre hajlandó is az ember. A lakás, ház falán biztosan lesznek kint esküvői képek, ahogy a gyerekeknek és az unokáknak is mutogatni fogjuk majd az esküvői albumot. Éppen ezért nem csoda, ha a leendőbeli feleségek a nagy napon szeretnének a legszebbek, csodálatosak, lenyűgözőek lenni.

Az előadásom Gödön, az esküvői kiállításon nagyon jó hangulatban telt, sok-sok boldog menyasszony volt velem, akiknek az alábbi tippeket adtam, és ezeket beszéltük át utána is.

Hogyan legyél fitt menyasszony 3-6 hónap alatt?

Az alap az, hogy életmódot nem lehet ennyi idő alatt változtatni, hiszen 3 hónap kb. egy szokás megváltoztatására alkalmas, vagyis igazából lehetetlen.

A másik nagyon fontos az az, hogy nem szabad diétázni!

A diéta egyáltalán nem hoz olyan sikert, amire egy menyasszony vágyik. Hiszen a hirtelen megváltozott étrend (sanyargatás) és a sok-sok edzés pont az ellenkező hatást érheti el.

Kimerülté válik a szervezet, miközben túlterheljük, és a megváltozott étrend –a hirtelen elvont ételek –  miatt idegesebb, feszültebb lesz az ember. Nincs a hirtelen változásokra felkészülve a szervezet, sokkal rosszabb hatást tudunk elérni a kampány diétákkal, és a kampány mozgásokkal.

Mégis, mit tudunk csinálni?

Ha jól építjük fel az egészet, akkor ennyi idő alatt 5-10 kg-tól meg lehet szabadulni. Sok tudatos munkára van szükség, de a lényeg, hogy a sok teendő mellett, ami az esküvő szervezésével jár, ne okozzon problémát és frusztrációt az étkezés megváltoztatása és a mozgás beiktatása.

1. Ne életmódot váltsunk, hanem alternatívákat keressünk!

Vagyis, ha eddig vacsoráztunk, akkor nem vehetjük el a szervezettől az esti evést, mert csak rosszat teszünk vele. Keressünk egy egészségesebb, nagyon alacsony kalóriatartalmú vacsorát az eddigi helyett.

Vagy ha eddig ettünk kenyeret minden nap, akkor keressünk egy alternatív kenyérfélét, ami kiváltja, mégis jobban szívódik fel, egészségesebb, és kevesebb kalóriatartalmú.

2. Olyan mozgásformát kell választani, amit szeretünk!

Ne menjünk el most futni, ha tíz éve nem futottunk, vagy ne menjünk le a barátnők kérésére egy boksz órára, ha még sosem boxoltunk. Olyan mozgást kell választani, amit szívesen végez az ember, amit ismer, és nem terheli túl a szervezetet. Egy hosszabb séta, biciklizés… nagyon sokat tud segíteni, ha hetente legalább kétszer, mindig kicsit többet mozogva mozgunk, és közben még a kedvünk is jó!

3. Tudatos étrendet kövessünk!

Ha már megvannak az alternatívák, hogy miket fogyasztunk a szokásainknak megfelelően, akkor állítsuk úgy össze az étrendet, hogy az a célt is szolgálja. Sokkal eredményesebb, ha figyeljünk a testünk, és tudjuk, hogy mire van szüksége. De egy jó szakember bevonása a legjobb segítség!

4. Figyeljünk a bőrünkre és a hajunkra!

Nem mindegy, hogy a bőrünk és a hajunk milyen tápanyagokat kap! Ezért nagyon fontos, hogy az étrendünkbe beillesszünk ennek megfelelően olyan ételeket, melyek jóhatással vannak a bőrünkre! (Pl. A-vitamin, B-vitaminok, fehérje, biotin…)

Krémekből válasszuk a minél természetesebb alapanyagokból készülteket, hogy valóban ragyoghassunk az esküvőn!

5. Merjünk szakemberhez fordulni, kérjük a segítségét!

Az a legjobb, ha egy valódi életmódtanácsadóhoz, táplálkozási tanácsadóhoz, vagy edzőhöz fordulunk és az ő segítségét kérjük. Hiszen egy szakember tud igazán hatékonyan segíteni személyre szabottan úgy, hogy az valóban az egészséget és boldogságot szolgálja!

Tehát az esküvő előtt keressünk jó alternatívákat a táplálkozásunkra, vagyis ne életmódot váltsunk, hiszen ennyi idő alatt nem lehet, kezdjünk olyan mozgásba, amit szeretünk, és működjünk együtt egy nagyon jó szakemberrel!

Tetszett? Oszd meg!