Legújabb kedvenceim

Az örök kedvencünk

Az örök kedvencünk

Kíváncsi lennék egy közvéleménykutatásra azzal kapcsolatban, hogy ki az, aki nem szereti a gumicukrot? Létezik egyáltalán?

A világ legkedveltebb édessége

A világ legkedveltebb édessége

Mire gondolunk, amikor azt a szót halljuk, hogy kakaó? Keserű kakaóbab, finom por, melyből illatos, meleg italt készít, vagy könnyed, a nyelven szétolvadó csokoládé? A kakaót számos formájában szerethetjük. És biztos örömet okoz a hír, hogy ez az ínyencség egészséges is!

Ajakápolás még télen is

Ajakápolás még télen is

Hajlamosak vagyunk megfelejtkezni ebben a hidegben az ajkaink ápolásáról, ami megkívánja a helyes törődést annak érdekében, hogy szép puha maradjon. Az ajakbalzsam a téli hónapokban a nélkülözhetetlen felszerelésünk részét képezi.  A fagy, a jeges szél és a hó nagyon igénybe veszik az ajkak érzékeny bőrét. Ő pedig nem tudja magát megvédeni. Azelőtt, hogy bemennénk a boltba és megvesszük az első ajakbalzsamot, amit találunk, inkább gondolkodjunk el kicsit miből is tevődik össze az a vásárolt termék? Sajnos, a hagyományos márkák többsége igyekszik spórolni, így az összetevők között főleg ásványi olajakat, kőolaj-származékokat, veszélyes szintetikus anyagokat, szilikont, műanyag illatokat és ízeket találunk. Pedig természetes alapanyagokból nagyon egyszerűen készíthetünk ajakbalzsamot! Akár még mi is elkészíthetjük saját ajakápolónkat otthon.