#organic#organikus#mutimiteszel #mutimiteszel_mentes #healthyfood #egeszsegeseletmod #egeszseg #egeszsegestaplalkozas #healthylifestyle #mutimiteszel_fitt #vegan #glutenfree #dairyfree #nonuts

Öt évvel ezelőtt derült ki, hogy többféle ételallergiám van, ami nagy kihívás elé állított engem. Sportolóként naponta 8-10 edzést tartok és mellette még edzenem is kell, ezért különösen sok múlik a táplálkozásomon. Akkoriban nem volt ekkora választék, így nehéz volt megkeresni a megfelelő alapanyagokat, és alternatív megoldásokat a gluténmentes, tejmentes, szójamentes, búzamentes, mesterséges színezék-mentes ételekre.

Órákat, napokat töltöttem azzal, hogy csak kerestem és kutattam, főképpen külföldi oldalakat böngésztem, és onnan rendeltem minden szükséges alapanyagot ahhoz, hogy szó szerint fenntartsam a szervezetem optimális működését. A megszerzett tudásommal így ma már Neked is tudok segíteni egy egészségtudatos élet kialakításában.

Nem hiszek a csodadiétákban, a fogyókúrában. Az életen át tartó életmódváltásban hiszek. Olyan életmódváltásban, amivel úgy érheted el célodat – legyen az egy arányos, szálkás testforma, vagy jobb kondíció, egészséges szervezet -, ami mellett nem kell sanyargatnod magad, nem kell lemondásokkal teli életet élned. Tarts velem az egészséges életmód kialakításához vezető úton!

„Élj másképp, élj tovább!”

Szeretettel,
Kelly

Eseménynaptár

november 2019

hét ked sze csü pén szo vas
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Legújabb bejegyzéseim

Szaunázni nyáron? Bizony!

Te is azok közé tartozol, akik azt gondolják, szaunázni csak télen jó, és teljesen felesleges nyáron, mikor amúgy is sokat izzadunk? Nos, ha igen, akkor jobb, ha te is tudod: csak egy tévhit, hogy szaunázni nyáron nem érdemes.

Egészségesen nyáron is – ezekre figyelj a meleg évszakban

Végre, végre itt a nyár! Végre elővehetjük a szellős, nyári ruhákat, a porosodó bikiniket, süttethetjük magunk a napon és rengeteg szabadtéri programot csinálhatunk. Azonban nem árt odafigyelni arra, hogy mindent csak mértékkel és odafigyeléssel tegyünk, hiszen pillanatok alatt történhetnek nem várt következmények: egy kis leégés, napszúrás, gyomorrontás, fertőzés…

A kimerültség jelei

Az az őrült hullámvasút, amit úgy hívunk, élet, néha nagyon fárasztó. Hol a magasságokban járunk, hol a mélybe zuhanunk. Ez a kiszámíthatatlanság, őrült rohanás és gyorsaság bizony nagyban befolyásolja az ember fizikai és mentális állapotát.

Segítség, frontérzékeny vagyok!

Édes lányom, változik az idő, érzem a csontjaimban – mondta a nagyanyám, és talán nem is beszélt akkor olyan nagy butaságot.
Egyes időjárási jelenségek, mint például a viharok, az eső, és a frontok is, befolyásolják a testünket, és egyesek érzékenyebbek ezekre a hatásokra, mint mások.

Az alvás fontossága

Manapság, mikor az egész világ hihetetlen tempóra gyorsult, és egy napba sokszor nem is 24, inkább 48 órányi teendőt zsúfolunk, hajlamosak vagyunk az alvásra úgy gondolni, mint felesleges időpazarlásra, amikor az elme és a test leáll és semmi fontos dolog nem történik. Sokan emiatt minimális pihenést iktatnak be, pedig ezzel hatalmas hibát követnek el.

Gyümölcs smoothie-k az egészség szolgálatában

Nagyon sokféle nézet van arra, hogy mit, mikor, hányszor és hogyan együnk. Mivel mindenki máshogy működik, mást bír és szeret a szervezete, általában az a jó, ha mindenki egyéni étrendet követ. Azonban, aki szereti, és eheti is a gyümölcsöt, és a táplálkozási elveibe is beleillik, azoknak szívből ajánljuk, hogy igenis fogyasszon gyümölcsöt.

10+1 érvünk is van a vízfogyasztás mellett

A hidratált állapot fenntartása döntő fontosságú az egészségünk szempontjából, ám, bár mindenki tudja, hogy inni fontos, valamiért sokan ezt mégsem teszik meg.
Pedig ha nem iszunk eleget, kiszáradhatunk.

Ahhoz, hogy a testünk megfelelően működjön, a szervezetünknek vízre van szüksége, például mert:

Hajrá édesanyák!

Nagyon sok kérdést kapok anyukáktól, hogy gyermekek mellett hogyan lehet el kezdeni az életmódváltást?! Sokszor nem is az étkezéssel van a gond, mert azt kisgyermek mellett nagyon ügyesen megoldják a gyakorlatban az édesanyák, hanem a mozgás jelent kihívást. Persze tudom, hogy azért az sem egyszerű, amikor az anya változtatni szeretne az étrendjén, de ott van egy maradék kifli csücsök, vagy fél túrós bukta, amit mégsem szeretne kidobni.

Hírlevél