Munkám során többek között azon dolgozom, hogy segítsek megtalálni az ügyfeleimnek, vásárlóimnak azt az utat, amin biztonsággal, teljes szívvel és őszintén járhat, haladhat előre. Legyen szó arról, hogy valaki egészséges szeretne lenni, vagy fogyni szeretne, és később egészségesen is élni, vagy formálódni….stb.

Rengeteg életúttal találkozom, nagyon sok emberrel beszélgetek minden nap, honnan jön, mik a céljai, hogyan igyekezett eddig életmódot változtatni. Nagyon érdekes látni azt, hogy sok kollégám úgy építi fel önmagát, és a tudását, hogy az ügyfelei, a változni akarók tőle függjenek. Ő maga a motiváció, mint edző, mint fitnesz bajnok, vagy épp korábbi versenyző.

Én ezt nem akarom. Én nem azt szeretném, hogy az motiváljon, hogy úgy nézz ki, mint én. És azt sem, hogy úgy egyél, mint én. Eleve én 30 éve sportolok. Soha nem nézhetnél ki pont így, mert valószínűleg sosem ugyanazokat sportoltuk, ugyanúgy. Vagyis nem vagyunk egyformák, nem nézhetünk ki ugyanúgy. Éppen ezért azt sem szeretném, hogy ugyanúgy egyél, mint én. Az én vegánságomnak számtalan oka van, és én csak így létezhetek. De te nem biztos. Neked valószínűleg mindened máshogy működik, mint ahogy az enyém.

Miért van ez így?

A génállományunk, annak összetétele, mi hogyan fejeződik ki, függ a szüleinktől és a környezeti hatásoktól is.

Vagyis, ha az még nem elég, hogy mások a szüleink 😀 máshogy is nőttünk fel. Mást ettünk, mást ittunk, mást mozogtunk, máshogy történt velünk sok-sok minden.

Éppen ezért a szervezetünk is totál másként működik.

Nem mondhatom azt neked, hogy wow, hat hét múlva felkészülhetsz egy félmaratonra, és közben még teljesen életmódot is váltunk, hagyd el a lisztet, a cukrot….stb. Mert akkor össze fogsz esni, ki fog merülni a szervezeted, és egy életre megutálsz számtalan dolgot, főleg az edzést, és én magam sem lennék hiteles számodra. Hiszen ha eddig nem futottál, és mindennap ettél glutén- és cukortartalmú dolgokat, akkor ezek megvonásával, és a hirtelen elkezdett mozgással konkrétan egy perc alatt tönkre tesszük a szervezetedet. Ki fogsz merülni, fáradt, feszült leszel, és semmilyen plusz energia nem fog benned mozgolódni.

Ezzel elvész teljesen a motivációd, csalódott leszel, és az önbizalmad is megsínyli. Úgy fogod érezni, hogy de hát itt a Kelly, azt eszem amit ő, úgy sportolok, mint ő, és mégis befuccsoltam. Tehát egyszerűen nem lehet belecsapni a lecsóba, neki esni a dolgoknak, mert téged egy külső kép, másnak az élete motivál. Nem lehet ez az igazi motiváció. Példát lehet venni másokról, inspirálódni lehet, de az, hogy egy ember legyen az igazi motiváció, csak az ő útja vigyen előre, az nem működik hosszú távon. Éppen ezek miatt mondom azt, hogy nem szeretném, ha én lennék a motivációd.
Sőt, kimondottan károsnak is tartom.

Az edzések, az életmódváltozások azért jönnek létre, mert TE elindultál egy úton, ami NEKED jó, neked FONTOS. Nem értem teszed meg a lépéseket, hanem MAGADÉRT.

Én csak a külső kéz vagyok, aki támogat, segít az úton. Segítek rájönni arra, hogy neked mi a jó, a folyamatban ott vagyok, de vagy a FELELŐS saját magadért.

A motivációnak saját magadból kell, hogy fakadjon.  Hogy érezd, és tudd, hogy valamiben jobbá akarsz válni, valamit máshogy szeretnél csinálni. Meg kell találnod azt a saját magadról alkotott képet, ami visz előre. Saját magadtól kell megkérdezned, mit is szeretnél valójában!

Apró lépések sokaságából születik meg a siker.

A siker pedig TE SAJÁT MAGAD vagy, saját magadtól függ. Nem én vagyok a siker!

Tetszett? Oszd meg!